Menneskekroppen er sammensat på en kompleks og ekstremt avanceret måde, og enhver gene vil være forbundet med flere af kroppens forskellige systemer – nervesystemet, kredsløbssystemet, immunsystemet, fordøjelsessystemet, osv.

Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage behandling har en række gavnlige effekter, der forebygger og afhjælper f.eks. muskelinfiltrationer og muskelskader, spændt muskulatur, dårlig blodcirkulation, for lidt ilt og næringsstoffer i væv, manglende led bevægelighed, smerter, ophobning af kroppens affaldsstoffer og afstressning.

De teknikker der benyttes ved fysiurgisk massage er generelt baseret på at behandle et specifikt væv eller en systemegenskaber og tager sig hver for sig af nogle af bevægeapparatets karakteristika. For at kunne behandle kroppen som en helhed, er det vigtigt at så mange af kroppens systemer som muligt tilgodeses. Derfor er en behandling altid sammensat af forskellige teknikker.

I din behandling vil du modtage en blanding af de forskellige teknikker, der tager udgangspunkt i dine specifikke behov.

  • Ledfrigørelse og oscillation
  • Myofacial Release (MFR)
  • Muskel Energi Teknik (MET)
  • Triggerpunkt
  • Soft Tissue Release (STR)

Massageformen

Den massageform jeg bruger er, kombineret lange glidende strøg med en mere specifik bearbejdning og dybdegående behandling af musklerne.

Ledfrigørelse og oscillation​

Jeg arbejder med ledfrigørelse, og både med stimulering og afspænding af musklerne. Vejrtrækning og udstrækning er også vigtige elementer i min behandling. 

Hvad indebær ledfrigørelse

Ledfrigørelse indebærer bl.a. at leddene oscilleres (en svingende/gyngende bevægelse) og mobiliseres. Dette påvirker leddene positivt ved blandt andet at reducere hævelser og øge dannelse af ledvæske, som er den “olie”, der smører leddene.

Øger bevægeligheden

Ledfrigørelsen kan ligeledes øge bevægeligheden ved at vinklen mellem ledskålen og ledhovedet reetableres og muskelspændinger omkring leddet normaliseres. Sidst, men ikke mindst, kan ledfrigørelse virke smertelindrende.

Må ikke forveklses

(Bemærk: Ledfrigørelse må ikke forveksles med den ledmanipulation som blandt andre kiropraktorer anvender, dvs. en meget hurtig impuls, som producerer en lille og kontrolleret bevægelse i et led, og som giver en karakteristisk klik-lyd).