Jeg bruger kinesiotape, som supplerende behandling ved div. skader og spændinger. Den elastiske tape hæmmer ikke bevægeligheden og man kan derfor leve som “normalt” mens man er tapet ind.

Hvad er kinesiotape

Kinesiotape er udviklet af den japanske kiropraktor og kinesiolog, Dr. Kenso Kase, i 1973. Kases mål var at udnytte kroppens naturlige helingsprocesser 24 timer i døgnet. Virkningen af kinesiotape er ikke videnskabeligt dokumenteret, men erfaringen viser, at behandlingen understøtter bevægeligheden og cirkulation i vævet.

Kinesiotape anvendes hovedsageligt i forbindelse med genoptræning og ømhed i muskler og sener. Her giver tapen dig ekstra støtte og stabilitet uden at det påvirker dit bevægelsesmønster eller blodcirkulation. Kinesiotape bruges oftes til at forebygge eller som behandling af sportsskader eller en række fysiske lidelser.

Fire egenskaber

  1. Korrigerer muskelfunktionen: Tapen nedsætter muskelspændinger, øger restitutionen og nedsætter muskeltræthed og kramper
  2. Forbedrer blod- og lymfecirkulationen: Tapen hjælper kroppen med at fjerne affaldsstoffer, væske og blødninger ved at bevæge musklerne
  3. Reducerer smerter
  4. Tapen kan hjæpe med at korrigere leddet og herved genskabe den normale funktion